Afbeelding

MS Fonds zoekt collectanten in Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - De landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds vindt dit jaar plaats in de week van 16 tot en met 21 november. Het fonds is hard op zoek naar vrijwilligers die in Zuidlaren willen collecteren en/of willen folderen zodat mensen ook digitaal kunnen doneren.


Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS. Elk jaar komen hier zo’n 800 mensen bij. De eerste symptomen van MS treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen.Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Daarom is onderzoek hard nodig.

Het Nationaal MS Fonds investeert de opbrengst van de collecteweek in innovatieve onderzoeken naar MS. Het coronavirus heeft ook op het Nationaal MS Fonds grote impact. Door de coronamaatregelen zijn fondsenwervende evenementen uitgesteld of afgelast. Hierdoor loopt het Nationaal MS Fonds inkomsten mis. Onderzoek naar MS en de strijd tegen de ziekte moet echter doorgaan. Daarom is de collecteweek van 16 tot en met 21 november erg belangrijk.Inwoners van Zuidlaren die zich door te collecteren of te folderen willen inzetten voor de collecteweek, kunnen voor meer informatie en voor aanmelding terecht op de website www.nationaal­msfonds.nl/collecteren.