Afbeelding

BBI Travel stelt eerste vlucht naar Scandinavian Mountains uit

Algemeen

EELDE - Waar het oorspronkelijk de bedoeling was om vanaf 17 december vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains Airport te gaan vliegen, stelt BBI Travel de eerste vlucht uit naar 21 januari. De reisorganisatie heeft hiertoe besloten vanwege de coronacrisis.

Het is de wens van BBI Travel om bestemmingen aan te bieden waar mensen in de huidige coronatijd heen kunnen, op een veilige manier en met een goed gevoel. ,,Er werd direct na de aankondiging van de vluchten naar Scandinavian Mountains in augustus massaal enthousiast gereageerd en we werden direct overstelpt met aanvragen”, aldus directeur van BBI Travel Henk van der Kooi. ,,We merkten gaandeweg de ontwikkelingen naar aanleiding van het coronavirus in Nederland echter dat bij klanten onzekerheid ontstond en dat men minder snel overging tot het daadwerkelijk boeken. Daarnaast geldt er momenteel een quarantaineplicht voor Nederlanders die naar Noorwegen willen reizen en we wilden onze klanten hiermee niet pas op het laatste moment confronteren. Het wegvallen van de Noorwegen-passagiers deed ons besluiten rustigere tijden af te wachten. Maar laat duidelijk zijn: aan de bestemming ligt het niet, want Noorwegen en de streek Dalarna in Zweden is, helemaal in vergelijking met Nederland, nagenoeg COVID-vrij. Klanten reizen dus juist weg van alle coronaperikelen, naar bestemmingen waar men volop de ruimte heeft en onbezorgd van een vakantie kan genieten.”

Passagiers die hebben geboekt voor een uitgestelde vlucht naar Scandinavian Mountains hebben er vrijwel allemaal voor gekozen om later dit winterseizoen alsnog op reis te gaan naar dezelfde bestemming. Een aantal klanten stelde de reis uit tot de volgende winter, waarbij men de reis tegen dezelfde reissom krijgt aangeboden. Slechts een enkeling heeft gebruik gemaakt van de terugbetalingsregeling. Deze mensen hebben inmiddels hun reissom terug gekregen.

Mede vanwege het enthousiasme waarmee de nieuwe bestemming werd ontvangen, is BBI Travel de voorbereidingen op het volgende winterseizoen al vroegtijdig gestart. Het vluchtschema is al bekend en losse vluchten en een fly/drive-arrangement zijn reeds te reserveren. ,,Wij geloven in het Gateway to the North-idee voor Groningen Airport Eelde en wilden dit jaar ook al naar Lapland vliegen”, vervolgt Henk van der Kooi. ,,De tijden zijn echter erg raar en we zitten we nog steeds midden in de coronacrisis.” Ook IJsland staat op het wensenlijstje van BBI Travel. ,,Wij bieden reizen naar de mooiste bestemmingen ter wereld, waar de levensstandaard hoog is en de natuur nog puur. Laat dit nou net ook het deel van de wereld zijn waar het coronavirus geen grip op krijgt.”