Ivo Jansen in zijn fietsenzaak aan de Stationsweg in Zuidlaren.
Ivo Jansen in zijn fietsenzaak aan de Stationsweg in Zuidlaren.

Jansen Tweewielers in Zuidlaren bestaat 5 jaar

Algemeen

ZUIDLAREN - Komend weekend is het precies 5 jaar geleden dat Giant Store Jansen Tweewielers aan de Stationsweg 65 in Zuidlaren de deuren opende voor publiek.

Eigenaar Ivo Jansen had al ruim 15 jaar ervaring opgedaan bij Vierhout Tweewielers en Steenbergen Fietsen in Zuidlaren toen hij in 2015 besloot om voor zichzelf te beginnen. Die mogelijkheid deed zich voor toen het pand aan de Stationsweg 65 beschikbaar kwam. Eind oktober 2015 opende Jansen Tweewielers de deuren voor publiek met een gevarieerd aanbod van stadsfietsen, hybride fietsen, elektrische fietsen, kinderfietsen en accessoires.

In de afgelopen 5 jaar is Jansen zich meer en meer gaan focussen op fietsen van het merk Giant, wereldleider op het gebied van fietstechnologie. ,,Het is het prettigst als je je richt op één hoofdmerk”, aldus Jansen. ,,Want dan kun je alle producten van dat merk zo breed mogelijk presenteren.” Giant beschikt over een ruim assortiment racefietsen, mountainbikes, stadsfietsen, elektrische fietsen, toerfietsen en kinderfietsen.

Naast een fraaie showroom beschikt Giant Store Jansen Tweewielers ook over een moderne, goed uitgeruste werkplaats. Jansen is gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van elektrische fietsen, stadsfietsen en mountainbikes. Hij repareert ook andere fietsen, ongeacht van welk merk. Jansen looft de samenwerking met Fietscentrum Zuidlaren, de fietsenwinkel die een steenworp verderop aan de Stationsweg gevestigd is. ,,We hebben heel prettig contact en het komt geregeld voor dat we wat onderdelen van elkaar lenen.”

Net als voor veel andere bedrijven is 2020 ook voor fietsenzaken een bijzonder jaar. Doordat veel groepssporten eerder dit jaar vanwege het coronavirus werden stilgelegd (inmiddels is dat opnieuw het geval) waren met name racefietsen en mountainbikes niet aan te slepen. ,,De vraag is nog steeds groot”, zegt Jansen, die aangeeft dat er ook een keerzijde van de medaille is. ,,Door de coronacrisis krijgen de fabrikanten minder grondstoffen binnen. Het is dan ook een enorme uitdaging om aan de enorme vraag te kunnen voldoen.” Volgens Jansen heeft hij in dit coronajaar over de hoeveelheid werk niet te klagen gehad. ,,Als het rechts in de winkel rustig is, is het links in de werkplaats vaak druk. En andersom.”

De coronacrisis is ook de reden waarom Giant Store Jansen Tweewielers het vijfjarig bestaan niet uitgebreid gaat vieren. ,,Het is lastig om in deze periode iets te organiseren”, zegt Ivo Jansen. ,,Hopelijk kunnen we volgend voorjaar alsnog iets doen, als het nieuwe fietsseizoen begint.” Voor inwoners van Zuidlaren en omgeving die dit jaar - net als de fietsenzaak - 5 jaar worden, heeft Giant Store Jansen Tweewielers wel een leuke actie: zij vinden in deze krant een mooie kleurplaat. Wie de kleurplaat het mooist inkleurt, maakt kans op een prachtige kinderfiets.