Het Hunebedcentrum informeert het publiek nu ook via podcasts (foto Frank Wiersema).
Het Hunebedcentrum informeert het publiek nu ook via podcasts (foto Frank Wiersema).

Podcasts over Drenthe in de tijd van de hunebedbouwers

Algemeen

BORGER - Wie meer wil weten over Drenthe in de tijd van de hunebedbouwers, kan nu luisteren naar een serie podcasts van het Hunebedcentrum in Borger. Ze zijn te vinden op Spotify. 

Het museum in Borger moet dicht blijven in verband met de verscherpte coronamaatregelen. De deuren blijven in elk geval gesloten tot 19 november. Het Hunebedcentrum bedacht daarom de podcast ‘Hunebednieuwscafé’ over archeologie, prehistorie en geologie in de tijd van de hunebedbouwers. De naam Hunebednieuwscafé is niet toevallig gekozen. Het e-magazine van het Hunebedcentrum draagt dezelfde naam en heeft in de laatste vijf jaar maar liefst 3500 artikelen over de prehistorie opgeleverd. 

De podcasts zijn voor iedereen die  net wat meer wil weten over de prehistorie en de hunebedden. Harrie Wolters, directeur van het Hunebedcentrum: ,,Het gaat steeds om een interview of een gesprek in het café. Losjes, onderhoudend en populair wetenschappelijk.” Het Hunebedcentrum hoopt met deze podcast ook een jonger publiek te bereiken. ,,Ik denk aan studenten, pas afgestudeerde archeologen of leraren in opleiding, maar eigenlijk alle mensen met interesse in de prehistorie”, aldus Wolters. 

Er worden per week twee afleveringen op Spotify geplaatst. De eerste verhalen staan er al op. Ze duren ongeveer 10 minuten en af en toe wordt een uitstapje gemaakt naar een langere podcast van een uur.