Afbeelding

Volksuniversiteit Zuidlaren bestaat 25 jaar

Algemeen

ZUIDLAREN - Volksuniversiteit Zuidlaren bestaat vandaag op de kop af 25 jaar. Een kwart eeuw met een veelheid aan cursussen, waarmee veel Zuidlaarders maar ook cursisten van ver daarbuiten hun kennis en vaardigheden op een breed terrein hebben kunnen vergroten. En dat in een prettige sfeer, met geweldige docenten.

Volksuniversiteit Zuidlaren biedt een breed scala aan cursussen met moderne talen voor alle niveaus. Cursussen op het gebied van geschiedenis, kunstgeschiedenis, psychologie en filosofie. Creatieve cursussen, zoals tekenen, schilderen, keramiek en fotografie. Ook zijn er jaarlijks veel interessante lezingen. Kortom: voor elk wat wils. In de afgelopen 25 jaar is Volksuniversiteit Zuidlaren voor velen een begrip geworden: een plek waar mensen zich kunnen opladen en ontspannen, en waar ze kunnen leren en uitwisselen.

Voor de viering van het 25-jarig bestaan had de Volksuniversiteit prachtige plannen: een etalage-expositie in samenwerking met ondernemersvereniging Verenigd Ondernemend Zuidlaren. Met een mooie en creatieve opening met de voorzitter van de Volksuniversiteit van 25 jaar geleden en met eregasten: burgemeester Marcel Thijsen en cultuurwethouder Oetra Gopal van de gemeente Tynaarlo. Helaas gooit het coronavirus roet in het eten. ,,Maar wat in het vat zit, verzuurt niet”, aldus het bestuur van Volksuniversiteit Zuidlaren. ,,Als het weer kan, gaan we het inhalen! Er zijn nu ook tijdelijk even geen cursussen, maar zodra het weer kan gaan we weer met volle kracht beginnen. We houden iedereen op de hoogte via onze website www.vuzuidlaren.nl en middels onze nieuwsbrief.”