Afbeelding

Drenten krijgen veel kerstkaarten

Algemeen

DRENTHE - Inwoners van Drenthe ontvangen op Flevoland na de meeste kerstkaarten van Nederland. De hoge score is opvallend want de inwoners van deze provincie doen zelf de minste kerstkaarten op de bus. Dit blijkt uit nieuw onderzoek. 

Net als vorig jaar kunnen inwoners van Westerveld de meeste kerstkaartjes van Drenthe verwachten. Ook in Noordenveld en in Aa en Hunze komt de postbode vaak langs. De meeste kerstkaartjes worden verstuurd in Wilhelminaoord, Ruinen en Tynaarlo. In Emmen vallen de minste kerstkaartjes op de deurmat. 

Waar ze in Drenthe de minste kerstkaarten sturen, doen ze in Friesland juist de meeste op de bus. Ook Gelderlanders en Groningers versturen veel kerstkaartjes. Zuid-Hollanders zien de minste kerstkaarten op de deurmat vallen.  

Er werd ook onderzoek gedaan naar het effect van corona op het sturen van kerstkaarten. Volgens 59 procent van de Nederlanders is de pandemie een goede reden om een kerstgroet wat persoonlijker te maken. Vorig jaar schreef nog 32 procent een kerstwens waar wat meer tijd in gestoken was. 

Corona leidt er ook toe dat er dit jaar een recordaantal kerstkaarten verstuurd gaat worden. Door de coronacrisis zijn dit jaar veel Nederlanders eerder met kerst bezig zijn. In vergelijking met vorig jaar gingen er al ruim de helft meer kerstkaarten over de toonbank.