De Dorpskerk in Zuidlaren. (foto Protestantse Gemeente Anloo-Zuidlaren)
De Dorpskerk in Zuidlaren. (foto Protestantse Gemeente Anloo-Zuidlaren)

Kerst in Dorpskerk Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Vanwege de beperkingen door het coronavirus zal er dit jaar geen kerstnachtdienst worden gehouden in de Dorpskerk van Zuidlaren. Zo’n dienst vraagt immers om een volle kerk en samenzang uit volle borst: alles wat nu even niet mag. Maar de gezamenlijke kerken van Zuidlaren hebben wel een prachtig alternatief bedacht. Onder de titel ‘Het gebeurde in de kerstnacht’ wordt op kerstavond een eigentijdse bewerking van het kerstverhaal uitgezonden in de vorm van een virtuele wandeling door Zuidlaren en omgeving, waarin allerlei dorpsgenoten participeren. Iedereen kan dit op kerstavond (24 december) om 19.30 uur bekijken via www.kerstwandelingzuidlaren.nl.

Op eerste kerstdag (25 december) is er om 10.00 uur een eenvoudige kerstmorgendienst in de Dorpskerk, waarvoor een maximumaantal bezoekers van dertig geldt. Belangstellenden dienen zich hiervoor van tevoren aan te melden via www.pknanloozuidlaren.nl. Voorganger is dominee Robert-Jan ten Have. In tegenstelling tot andere jaren zal er deze morgen vanwege alle beperkende maatregelen geen speciale kerstmusical voor de kinderen worden opgevoerd.

Daarnaast is de Dorpskerk vanwege de bijzondere omstandigheden op eerste en tweede kerstdag ‘s middags tussen 13.00 en 16.00 uur open voor eenieder die op zoek is naar bezinning en een passend kerstgevoel. De kerk is prachtig versierd, er is een kerststal, gelegenheid om een kaarsje aan te steken en via de geluidsinstallatie zal mooie kerstmuziek te horen zijn. Eenieder is van harte welkom om dit mee te komen beleven.