Afbeelding

Functioneringsscan centrum Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - De gemeente Tynaarlo voert deze maand een functioneringsscan uit in het centrum van Zuidlaren. Onder ondernemers is een enquête uitgezet om een beter beeld te krijgen van het functioneren van bedrijven in en rondom het centrum.

In het kader van de centrumontwikkeling van Zuidlaren wordt momenteel gewerkt aan plannen voor een toekomstbestendig winkelgebied. De plannen moeten zorgen voor een aantrekkelijk, compact en samenhangend gebied, waarin bezoekers op een goede manier gebruik kunnen maken van de aanwezige winkels en voorzieningen. Voor bedrijven is het van belang dat zij goed kunnen functioneren in het centrum en hun ambities kunnen realiseren. Het doel van de functioneringsscan is om beter in beeld te krijgen wat daarvoor nodig is.

Ongeveer honderd ondernemers hebben een uitnodiging ontvangen om de enquête in te vullen. Het gaat met name om winkels en horecagelegenheden. Daarnaast zijn verschillende ondernemers in de publieksgerichte dienstverlening uitgenodigd. Dit zijn bedrijven waar men gemakkelijk naar binnen loopt (spontaan publiek) en die veel belang hebben bij passanten. Voorbeelden zijn kappers, nagelstudio’s en makelaars.