'Coco kan het!', het prentenboek van Loes Riphagen dat dit jaar centraal staat tijdens de Nationale Voorleesdagen.
'Coco kan het!', het prentenboek van Loes Riphagen dat dit jaar centraal staat tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Algemeen

TYNAARLO - Voorlezen aan kinderen is leuk én belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan de interactieve vaardigheden. Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 20 tot en met 30 januari, schenken de bibliotheken extra aandacht aan het voorlezen van kinderen van 0 tot 6 jaar.

Centraal staat het prentenboek van het jaar: Coco kan het! van Loes Riphagen. In het boek is het tijd voor vogeltje Coco om haar vleugels uit te slaan, maar dat is hartstikke spannend. In dit prachtige prentenboek komt Coco erachter dat ze meer kan dan ze denkt.

Omdat er vanwege het coronavirus geen activiteiten in de bibliotheken kunnen plaatsvinden, maken de biebs (gratis) verrassingstasjes met iets leuks over het prentenboek van het jaar. De tasjes zijn bedoeld voor kinderen van 0 tot 6 jaar die lid zijn van de bibliotheek. Het enige dat men hoeft te doen om een verrassingstasje te krijgen, is een e-mail sturen met naam, adres en leeftijd van degene voor wie het tasje bedoeld is naar info@bibliotheekeelde.nl, info@bibliotheekzuidlaren.nl of info@bibliotheekvries.nl. De bibliotheekmedewerker stuurt een e-mail terug zodra het tasje klaarstaat. De voorraad is beperkt en op is op. Kinderen kunnen gratis worden ingeschreven bij de bibliotheek: online of via de klantenservice (088-0128000).

Naast de verrassingstasjes posten de bibliotheken in Tynaarlo op de Facebookpagina BibliothekenTynaarlo een winactie, waarbij het prentenboek van het jaar gewonnen kan worden. Ook vindt men hier voorleestips en andere leuke weetjes.