Logeerkring Drenthe zoekt gastgezinnen voor kinderen met een beperking, (foto Logeerkring Drenthe)
Logeerkring Drenthe zoekt gastgezinnen voor kinderen met een beperking, (foto Logeerkring Drenthe)

Logeerkring Drenthe zoekt gastgezinnen

Algemeen

REGIO - Veel kinderen, ook met een beperking, vinden het een feest om af en toe een dagje uit te gaan of te mogen logeren. Ook voor kinderen die opgroeien in een gezin met een ouder, broer of zus met een beperking is het fijn om er af en toe tussenuit te gaan en leuke dingen te doen. Logeerkring Drenthe biedt jonge mantelzorgers en kinderen met een lichte beperking de mogelijkheid om een dagje of weekend door te brengen bij een vrijwillig gastgezin. In Assen en omgeving is Logeerkring Drenthe dringend op zoek naar fijne gastgezinnen voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud.

Logeren via Logeerkring Drenthe is bedoeld om gezinnen te ondersteunen waarvan één van de gezinsleden een lichamelijke, psychische of (licht) verstandelijke beperking heeft. De logés zijn kinderen met een beperking, of kinderen van wie de vader, moeder, broer of zus een beperking heeft. Samen met Logeerkring Drenthe wordt gezocht naar een goede match tussen het gastgezin en de logé. Vervolgens worden er goede afspraken gemaakt over de invulling, timing, mogelijke zorgbehoefte en eventuele onkostenvergoeding.

Om goede matches te kunnen maken, zijn gastgezinnen van allerlei leeftijden en gezinssamenstellingen welkom. Er zijn logés die goed passen binnen een jong gezin, maar ook logés die zich beter voelen bij een ouder echtpaar, of samenlevende mannen en vrouwen, met en zonder kinderen. Ervaring met mensen met een beperking is niet vereist. Belangrijker is dat de logé en het gastgezin blij worden van elkaar. Om een goede band met elkaar op te kunnen bouwen, is het belangrijk dat de logés met enige regelmaat bij het gastgezin verblijven.

Potentiële gastgezinnen die zich willen aanmelden voor een kennismakingsgesprek of meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Tabitha Roosenband van MEE Drenthe: logeerkring@meedrenthe.nl of 06-46235186. Meer informatie is ook te vinden op www.logeerkring.nl