Afgelopen jaar ging de Drentse Anjer Prijs naar het Drents Jeugdorkest.
Afgelopen jaar ging de Drentse Anjer Prijs naar het Drents Jeugdorkest.

Kandidaten gezocht voor Drentse Anjer Prijs

Algemeen

REGIO - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor de Drentse Anjer Prijs 2021. De prijs bestaat uit een bedrag van 5000 euro. De Drentse Anjer Prijs wordt deze zomer uitgereikt.

De Drentse Anjer Prijs wordt jaarlijks toegekend aan een instelling of groep die een opvallende impuls geeft aan het Drentse culturele klimaat. Alle vormen van cultuur komen in aanmerking: muziek, dans, toneel, theater, mime, popmuziek, beeldende kunst, architectuur, erfgoed, literatuur, film, nieuwe media... Voorwaarde is dat de instelling of groep een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd, en gedreven is om zich verder te ontwikkelen ten behoeve van het culturele klimaat in Drenthe. De instelling of groep hoeft niet in Drenthe gevestigd te zijn, maar moet wel een duidelijke binding met de provincie hebben.

Tot 20 maart kunnen culturele instellingen of groepen worden genomineerd voor de Drentse Anjer Prijs. Alle informatie is - evenals het aanmeldformulier - te vinden op www.cultuurfonds.nl/drentse-anjer-prijs. Voor de beoordeling van de aanmeldingen stelt het Prins Bernhard Cultuurfonds een jury samen. De juryleden worden gekozen uit diverse culturele werkvelden.