Nol Goulmy van Boekenrode Makelaars, Frank Schadenberg van het Retail Collectief en Natalie Kuipers van Indigo Bodywear voor het pand aan de Kerkbrink 4. (foto Peter-Jack Hiddema Fotografie)
Nol Goulmy van Boekenrode Makelaars, Frank Schadenberg van het Retail Collectief en Natalie Kuipers van Indigo Bodywear voor het pand aan de Kerkbrink 4. (foto Peter-Jack Hiddema Fotografie) Peter-Jack Hiddema.www.hiddemafotografie.nl

Kerkbrink 4 in Zuidlaren zoekt nieuwe historie

Algemeen

ZUIDLAREN - Het zal niemand ontgaan zijn: aan de Kerkbrink 4 in Zuidlaren, het voormalige pand van Kuipers Mode, is een ware metamorfose gaande. Het pand wordt flink onder handen genomen en gesplitst in twee winkelunits. Vanaf begin mei vestigt Indigo Bodywear van Natalie Kuipers en haar team zich in het rechter deel. De unit links, van circa 178 vierkante meter, is nog te huur.

Het provinciaal monument met beeldbepalende ligging werd eind 1800 gebouwd als Hotel Sissingh, en heeft pas in de jaren zestig een winkelbestemming gekregen. Het gebouw kenmerkt zich door het materiaalgebruik en de opvallende detaillering in eclectische stijl met belangrijke elementen van de chaletstijl, die ook na de verbouwing behouden blijven. Van binnen wordt het modern en strak en helemaal van deze tijd. Het pand wordt bovendien duurzaam en energiezuinig verbouwd en gaat van het gas af.

Frank Schadenberg van het Retail Collectief begeleidt de verbouwing. Ook staat hij met raad en daad Natalie Kuipers bij voor de inrichting van haar winkel. Met de verhuizing anticipeert Kuipers op de ontwikkelrichting voor het centrum van Zuidlaren. Het dorp staat immers aan de vooravond van een grote verandering. De verhuizing van de lingeriewinkel is hiervan al een mooi voorbeeld.

Zo ontstaat aan de Kerkbrink een bijzonder winkellint met een diversiteit aan speciaalzaken; vaak in authentieke en monumentale panden. Dit afgewisseld met de nodige horecazaken maakt het tot een sfeervol geheel. De gemeente Tynaarlo krijgt van de eigenaren een groot compliment voor de fijne en accurate medewerking bij het verlenen van de omgevingsvergunning en de herbestrating.

Voor meer informatie over de huur van de linker winkelunit kan contact worden opgenomen met Nol Goulmy van Boekenrode Makelaars, ook woonachtig in Zuidlaren.