De gymleraren Mathijs Höster en Harry de Vries stellen vast dat de 'Elfstedentocht' op rolletjes loopt.
De gymleraren Mathijs Höster en Harry de Vries stellen vast dat de 'Elfstedentocht' op rolletjes loopt.

‘Elfstedentocht’ op Brillevijver Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van OBS De Schuthoek, OBS Schuilingsoord en ODBS De Zuid-Wester hebben afgelopen vrijdag een heuse Elfstedentocht geschaatst op de Brillevijver aan de Bovendiepen in Zuidlaren.

De gymleraren Mathijs Höster en Harry de Vries begonnen ‘s ochtends met het opmeten van de ijsdikte, die gelukkig in orde was. Vervolgens werd een slingerbaan van 300 meter uitgezet en konden de leerlingen van de drie scholen in hun eigen ‘bubbel’ de tocht rijden. Elke voltooide ronde leverde een krul op bij de stempelpost. Na een half uur schaatsen werd uitgerekend hoeveel kilometer iedereen nu daadwerkelijk geschaatst had. De ‘Elfstedentocht’ vond plaats onder fantastische weersomstandigheden en de leerlingen deden het allemaal bijzonder goed. Er waren weinig valpartijen en de scholieren hadden een hoop plezier.

Ondertussen kwam op de andere vijver groep 3/4 van OBS De Schuthoek langs. Ook deze kinderen sloegen aan het schaatsen en probeerden zelfs het bruggetje van Bartlehiem na te bootsen. Het bruggetje werd slechts af en toe even ondersteboven geschaatst. Ook groep 5/6 liet zien de schaatskunst aardig meester te zijn. Het was voor alle leerlingen een zeer geslaagd ijsfestijn.