Afbeelding

Aantal WW-uitkeringen in Drenthe verder gestegen

Algemeen

TYNAARLO - Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe is in januari verder gestegen. Evenals in voorgaande jaren zorgden seizoenswerkloosheid en aflopende jaarcontracten voor een toename van de WW. Dit jaar komt daar de coronapandemie met de (gedeeltelijke) lockdown bij. 

Eind januari telde Drenthe 8240 WW-uitkeringen. Dat is 3,3 procent van de Drentse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen nam in januari toe met 119 (1,5 procent) ten opzichte van de vorige maand. Een toename van de WW in januari is gebruikelijk vanwege het aflopen van jaarcontracten en het wegvallen van seizoenswerkgelegenheid in bouw en landbouw. Dit jaar komt daar het effect van de coronapandemie met de (gedeeltelijke) lockdown bij. Deze treft vooral sectoren als horeca, detailhandel en cultuur. De WW steeg dan ook vooral onder uitzendkrachten - onder andere werkzaam als bouwvakker, schilder of hovenier - en in seizoensgevoelige sectoren als bouw, landbouw en horeca. Door de coronapandemie ligt het aantal WW-uitkeringen hoger dan een jaar geleden: 4,5 procent.

In de gemeente Tynaarlo steeg het aantal WW-uitkeringen in januari met 1,8 procent: van 457 naar 465. Momenteel zit 2,8 procent van de beroepsbevolking in Tynaarlo zonder werk. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen in Tynaarlo zelfs licht gedaald: met 0,2 procent.