De kringloopwinkel in Vries is de afgelopen periode opnieuw ingericht en smacht naar een spoedige heropening.
De kringloopwinkel in Vries is de afgelopen periode opnieuw ingericht en smacht naar een spoedige heropening.

Kringloopwinkel Vries: nieuwe lente, nieuwe collega

Algemeen

VRIES - Stichting Kringloop Organisatie Tynaarlo (SKOT) maakt zich sterk voor de financiering van beschermde werkplekken en is voor de kringloopwinkel in Vries op zoek naar een stagiair uit het middelbaar beroepsonderwijs. 

Vanwege de tweede lockdown sinds het begin van de coronacrisis mag SKOT al sinds 19 december geen klanten meer ontvangen in de kringloopwinkel in Vries. ,,En dat is heftig”, zegt directeur Nico Heikamp van SKOT. ,,Niet alleen voor ons, maar ook voor al die trouwe bezoekers die graag even langskomen om te kijken of er nog wat moois in de stellingen te vinden is.”

Volgens Heikamp heeft SKOT de verplichte winkelsluiting aangegrepen om de realisatie van enkele plannen naar voren te halen. ,,Bovenaan het lijstje staat een stagiair floormanager ter ondersteuning van de kringloopwinkel. Er is een groot tekort aan beschikbare werkplekken in het bedrijfsleven. Op deze manier dragen we bij aan de invulling van een werkplek voor het middelbaar beroepsonderwijs. In goed overleg met betrokken partijen kunnen wij - zodra de winkel weer open mag - een medewerker uit het werk-leertraject verwelkomen.”

Ook de inrichting van de kringloopwinkel is aangepakt. Heikamp: ,,De eerstvolgende keer dat u ons pand aandoet, zult u verrast zijn over de ruimte die we hebben weten te creëren, en over nieuwe artikelen zoals de maritieme hoek. Jammer genoeg kunnen we nog geen datum noemen wanneer we weer open mogen.”

Meer informatie over de kringloopwinkel van SKOT in Vries is te vinden op de website www.kringloopwinkelvries.nl