José Prins en Greet Beerman bij de presentatie van hun kinderboek. (foto Huus van de Taol)
José Prins en Greet Beerman bij de presentatie van hun kinderboek. (foto Huus van de Taol)

‘Hannes en Hannie’: nieuw kinderboek in het Drents

Algemeen

BEILEN - Bij streektaalorganisatie Huus van de Taol verschijnt ook dit jaar in Meertmaond Streektaolmaond een nieuw kinderboek in het Drents: ‘Hannes en Hannie’.

Het boek gaat over een ondernemende maar wat roekeloze haan en een dapper kipje en is geschreven in het Nederlands. De dieren tokken, kraaien en spreken Drents. Op deze manier kunnen beginnende voorlezers op een gemakkelijke manier proeven van het voorlezen in de streektaal.

‘Hannes en Hannie’ is geschreven door Greet Beerman en speels geïllustreerd door José Prins. Het boek, dat geschikt is voor kinderen tot een jaar of 8, is uitgedeeld onder zo’n 200 voorlezers die jaarlijks de basisscholen bezoeken om voor te lezen.

Woensdagmorgen werd het boek bij het kippenhok van de schrijfster uit Borger gepresenteerd. Kleinzoon Boris werd daarna door oma/schrijfster Greet Beerman voorgelezen.

Het boek dat vorig jaar in deze serie werd uitgebracht, ‘Fransje Piepelaar’, is inmiddels vertaald in het Achterhoeks en wordt daar door de gemeenten uitgereikt als er een baby is geboren.

De kinderboeken zijn te koop via de boekhandel of het Huus van de Taol.