Een impressie van het nieuw te bouwen hospice. (foto Hospice Noord- en Midden-Drenthe)
Een impressie van het nieuw te bouwen hospice. (foto Hospice Noord- en Midden-Drenthe)

Nieuw gebouw voor Hospice Het Alteveer

Algemeen

ASSEN - Met het boren van funderingspalen gaat aanstaande maandag de nieuwbouw voor Hospice Het Alteveer in Assen van start. In de afgelopen tijd is een nog bestaand gebouw intern omgebouwd voor kantoren, magazijnen en andere dienstruimtes; in de nieuwbouw worden de gastenkamers en andere ruimtes voor de zorg ondergebracht.

Hospice Het Alteveer kan in de huidige vorm en op de huidige plek nabij het centrum van Assen niet meer voldoen aan de toenemende vraag naar terminale zorg uit de omgeving. Het nieuwe hospice is een bijna-thuis-huis met zes gastenkamers, twee familiekamers, een ruimte voor kinderen, een stilteruimte en een prachtige tuin. Door de uitbreiding van faciliteiten in het gebouw kan op betere wijze sociale ondersteuning gegeven worden in de terminale levensfase. Het doel is om de gasten in de laatste levensfase zoveel mogelijk kwaliteit van leven te geven. Naar verwachting is het nieuwe hospice eind 2021 gereed om gasten te kunnen ontvangen; dan wordt het huidige gebouw verlaten.

Hospice Het Alteveer Assen is een gastvrije plek voor mensen uit Noord- en Midden-Drenthe die terminaal ziek zijn. Het hospice biedt persoonlijke zorg in een rustige en huiselijke sfeer. Net als thuis kunnen familie en vrienden hun zorg en aandacht blijven geven. Vrijwilligers en professionele zorgverleners zijn aanwezig om familie en vrienden te ontlasten. Ook in de laatste fase van het leven is er daardoor ruimte voor rust en persoonlijke aandacht.

Om de opzet van het nieuwe hospice te laten slagen is de extra hulp van de samenleving juist nu nodig. Op korte termijn is er plaats voor meer vrijwilligers, die kunnen ondersteunen bij de zorg voor gasten. Naast mensen zijn ook donaties en giften meer dan welkom. Het werven van fondsen is namelijk lastiger in coronatijd. Meer informatie is te vinden op de website www.hospice-assen.nl.