Bewerkte eieren in alle soorten en maten bij De Oranjerie in Zeijen.
Bewerkte eieren in alle soorten en maten bij De Oranjerie in Zeijen.

‘Kunst op Schaal’ bij De Oranjerie in Zeijen

Algemeen

ZEIJEN - De Oranjerie in Zeijen organiseert tot en met (paas)maandag 5 april voor de 35e keer ‘Kunst op Schaal’: een verkooptentoonstelling van artistiek bewerkte (echte) eieren. Vanwege de coronamaatregelen kan de expositie alleen op afspraak worden bezocht.

Pasen en eieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het versieren van eieren is een eeuwenoude traditie en deze zet De Oranjerie al 35 jaar voort. Aan de bij verzamelaars zeer gewaardeerde expositie ‘Kunst op Schaal’ nemen dit jaar circa vijftig kunstenaars deel. Zij zijn afkomstig uit negen verschillende landen: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Roemenië, Rusland, Oekraïne en Indonesië. Kwaliteit en exclusiviteit staan bij de tentoonstelling voorop.

Er worden onder andere natuurtaferelen, oude meesters, jugendstil, Hindelooper techniek en iconen op een ei gezet. Te zien zijn eieren die zijn beschilderd met acryl-, aquarel- en olieverf of Oost-Indische inkt, geëtste en gekraste eieren, eieren versierd met knip- en vouwwerk, eieren bewerkt met klei, opengeboorde eieren en eieren met kunst in Fabergé-stijl.

De Oranjerie heeft in de afgelopen 34 jaar een prachtige verzameling eieren opgebouwd. Deze kan men in de theeschenkerij bewonderen. Voor bezoekers die na het zien van alle pracht en praal zelf aan de slag willen, zijn er allerlei soorten blanke eieren te koop: van struisvogelei tot een klein kwarteleitje.

De Oranjerie is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De expositie ‘Kunst op Schaal’ is alleen op afspraak (0592-291671) te bezoeken. Per half uur zijn twee bezoekers welkom. Meer informatie is te vinden op www.de-oranjerie.nl.