Afbeelding

Restaurant Bij Cosineros viert feest

Algemeen

ZUIDLAREN - Of de horeca nu binnenkort open gaat of niet, restaurant Bij Cosineros in Zuidlaren heeft wederom een aantal leuke acties in het verschiet. Een jaar na de eerste lockdown wordt stilgestaan bij het uitbreken van de pandemie, maar dan op ludieke wijze. Eigenaar Marc Willemse licht toe.

Het kabinet geeft de horeca vooralsnog geen extra ruimte. Het team van Bij Cosineros zit echter niet bij de pakken neer. Marc Willemse: ,,Het klinkt bijzonder, maar wij gaan vieren dat het alweer een jaar geleden is dat we met de coronapandemie te maken kregen. Dit willen we niet zomaar stilletjes voorbij laten gaan. Chef Michiel heeft, net als bij ons Valentijnsproeverijmenu, een heerlijk nieuw proeverijmenu samengesteld. Je hoeft niet eens te kiezen wat er in het menu zit, je krijgt gewoon alle gerechten erbij. Ook nu hebben we een verloting met leuke prijsjes.”

De hoofdprijs verklapt Willemse nu al: ,,Dat is een ijsemmer vol Corona, die ook in te ruilen is voor een fles Hugo de Jonge.” Het corona-herdenkingsmenu bestaat uit drie voorgerechten, twee soepjes, drie hoofdgerechten en drie nagerechten. ,,Laat dit niet onbesteld aan je voorbijgaan”, zegt Willemse.

,,Een week later is het alweer Pasen en dat gaan we extra luister bijzetten door de lunchbox die we net hebben geïntroduceerd nog even flink te pimpen. Deze wordt helemaal Pasen gemaakt met een keur aan extra gerechtjes om met Pasen iemand flink te verwennen. Bestel je deze vlak voor Pasen, dan heb je ook al een Goede Vrijdag.”

Kortom: ook aan het begin van de lente in Zuidlaren is er Bij Cosineros weer van alles te beleven.

!