Jelle de Moed en Annie de Moed-Hoiting uit Zuidlaren zijn vandaag 60 jaar getrouwd.
Jelle de Moed en Annie de Moed-Hoiting uit Zuidlaren zijn vandaag 60 jaar getrouwd.

Echtpaar De Moed uit Zuidlaren diamant

Algemeen

ZUIDLAREN - Jelle de Moed en Annie de Moed-Hoiting uit Zuidlaren zijn vandaag 60 jaar getrouwd.

Jelle de Moed werd in 1936 geboren op het vrachtschip van zijn ouders, dat op dat moment lag aangemeerd aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Annie Hoiting zag in 1935 het levenslicht op de boerderij van haar ouders in Hoogkerk. Ze leerden elkaar kennen via een neef van Annie, met wie Jelle bevriend was. Op 10 maart 1961 traden ze in Hoogkerk in het huwelijk.
Het echtpaar De Moed kreeg vier kinderen: de zonen Peter, Johan en Martin en dochter Rita. Helaas is Rita in 2018 overleden. Het echtpaar heeft vijf kleinkinderen.

Jelle de Moed voltooide de Rijkstechnische School in Hoorn en was daarna onder meer actief als bankwerker, verwarmingsmonteur en bedrijfsleider in de scheepsbouw. Op latere leeftijd ging hij studeren om zijn onderwijsbevoegdheid te halen.

Annie de Moed-Hoiting was tot haar huwelijk werkzaam als verpleegkundige. Later werkte ze nog enkele jaren als alphahulp in de thuiszorg. Verder deed ze veel vrijwilligerswerk: 40 jaar voor het Epilepsiefonds en 20 jaar voor het Rode Kruis. Nog altijd is Annie de Moed wijkdame namens de Dorpskerk, waar haar echtgenoot zich inzet als wijkheer.

In de eerste jaren van hun huwelijk woonden Jelle en Annie de Moed in Hoogkerk. In 1988 verhuisden ze naar Zuidlaren. Ze leerden het dorp kennen doordat de ouders van Annie de laatste jaren van hun leven doorbrachten in woonzorgcentrum Tienelswolde, het huidige Mozaiek. Toen aan de Koningstraat een woning te koop stond, sloegen ze toe. Hier woont het diamanten echtpaar nog altijd met veel plezier.