Afbeelding

Cursussen Volksuniversiteit Zuidlaren online

Algemeen

ZUIDLAREN - Een nieuwe taal leren, een filosofisch gesprek voeren, de magie van het weer ontdekken, een schildercursus volgen: het blijft de komende tijd allemaal mogelijk bij Volksuniversiteit Zuidlaren.

Door de coronamaatregelen kan Volksuniversiteit Zuidlaren de activiteiten niet op de leslocaties aanbieden, maar wel via internet. ,,We hebben met elkaar toch behoefte aan het leren van nieuwe dingen en aan onderling contact. Online contact is niet ideaal, maar beter dan géén contact”, aldus het bestuur van de Volksuniversiteit.

Het bestuur spreekt van een online pilot en is trots op deze ontwikkeling. ,,Op deze manier kunnen onze docenten ervaring opdoen met het online lesgeven. Ook bereiken we weer nieuwe cursisten, want de afstand is nu geen beperkende factor meer om je al dan niet in te schrijven. Uiteraard moeten aanstaande cursisten beschikken over een goede internetverbinding.”

Op de website www.vuzuidlaren.nl is het volledige aanbod van de Zoom-lessen vermeld. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus belangstellenden doen er verstandig aan om tijdig in te schrijven. ,,Voor het nieuwe seizoen, dat in september start, gaan we uit van een positief beeld. We willen dan weer op de locaties starten en we rekenen erop dat dat dan weer kan”, aldus het bestuur. De aanmelding voor het seizoen 2021-2022 gaat volledig via de website. Naar verwachting is het cursusaanbod vanaf juni beschikbaar.