De opvallende e-bikes geven het gebied rond de Hunebed Highway extra kleur.
De opvallende e-bikes geven het gebied rond de Hunebed Highway extra kleur.

Ondernemers rond Hunebed Highway introduceren opvallende e-bikes

Algemeen

ZUIDLAREN - Recreatieondernemers rond de Hunebed Highway slaan steeds meer de handen ineen om gasten (vooral van buiten Drenthe) het naar de zin te maken. Vanaf nu zijn er op tien locaties, waaronder het Brinkhotel in Zuidlaren, stoere Hunebed Highway e-bikes te huur: herkenbaar aan de opvallende oranje kleur en de logo’s van de Hunebed Highway. 

Gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe en voorzitter Jacob Bruintjes van de Leadercommissie Zuidoost-Drenthe zijn blij met dit initiatief van de ondernemers. ,,Ondernemers moeten het uiteindelijk waarmaken. Overheden zoals de provincie, Recreatieschap Drenthe, gemeenten maar ook Europa kunnen een zetje in de goede richting geven zoals hier bij dit project”, zegt Brink.

,,De samenwerking tussen de ondernemers was voor de Leadercommissie een belangrijke reden om dit initiatief te ondersteunen”, vult Bruintjes aan. ,,Door samenwerking in de toeristische sector rond de Hunebed Highway kan op de e-bike de mooie omgeving verkend worden.”

Eén van de aanjagers van dit project is directeur Ton Duivenvoorden van hotel Van der Valk Emmen. ,,Fietsen is hot: nu, en straks ook na corona. Mensen willen genieten van de buitensfeer: wandelen en fietsen. Deze e-bikes geven letterlijk een beetje kleur aan de Hunebed Highway, met comfort voor onze gasten.”