De Bonifatiuskerk aan de Brink in Vries.
De Bonifatiuskerk aan de Brink in Vries.

Nieuwe verlichting voor Bonifatiuskerk in Vries

Algemeen

VRIES - Wethouder Pepijn Vemer van de gemeente Tynaarlo stelt aanstaande donderdag om 21.00 uur de nieuwe toren- en schipverlichting van de Bonifatiuskerk in Vries in werking. De verlichting is mogelijk gemaakt met financiële middelen uit het gemeentelijk budget ‘Bruisende kernen’.

Dit budget is bedoeld voor investeringen die de dorpskernen van de gemeente als sociale ontmoetingsplaats en in toeristisch opzicht versterken. De Stichting tot Behoud van de Dorpskerk in Vries heeft samen met de Stichting VriesDraaitDoor het voorstel gedaan om - in combinatie met de historische Bonifatiuskerk - de oude Brink van Vries geschikter te maken als ontmoetingsplaats voor maatschappelijke en culturele activiteiten.

Protestantse Gemeente Vries, eigenaar van de kerk, omarmt al vele jaren het cultureel en maatschappelijk gebruik van de Bonifatiuskerk. Dit onder het motto: ‘de Bonifatiuskerk staat midden in het dorp en is voor de gehele gemeenschap’.

De nieuwe toren- en schipverlichting is uitgevoerd in led-techniek en kan nu - naast het belichten van de kerk - heel mooi als achtergrond- en sfeerverlichting dienen bij tal van activiteiten op de Brink van Vries.