Mieke Korpel in het shirt van VAKO.
Mieke Korpel in het shirt van VAKO.

Handbalster Mieke Korpel verruilt E&O voor VAKO

Algemeen

VRIES - Handbalster Mieke Korpel (22) speelt komend seizoen voor VAKO. Ze verruilt E&O voor de ambitieuze club uit Vries.

Korpel begon al op jonge leeftijd met handballen bij V&S in haar woonplaats Groningen, en maakte op haar 15e de overstap naar E&O in Emmen. In die tijd maakte ze deel uit van de HandbalAcademie, waardoor de stap naar een club uit de Eredivisie of Eerste Divisie eigenlijk een must was. ,,Inmiddels heb ik zes seizoenen bij E&O gespeeld, en dat betekende dat ik ongeveer vier keer per week naar Emmen op en neer reed. Ik heb bij E&O heel leuke jaren gehad en veel ervaring mogen opdoen, maar ik merkte afgelopen seizoen dat onder andere het reizen mij begon op te breken. Daarbij was de klik met de club, de trainers en de groep niet meer zoals die geweest is. Voor mij was daarom het moment dáár om een andere weg in te slaan en lekker voor mijn plezier te gaan handballen.”

Korpel koos voor een overstap naar VAKO, omdat dit team in haar ogen het hoogste niveau speelsters van de provincie Drenthe heeft én ambitieus is. ,,Ik kende een deel van het team al van mijn tijd bij V&S. Daarnaast speelt één van mijn beste vriendinnen, Denise de Vries, sinds afgelopen seizoen in Vries. Van haar heb ik het één en ander meegekregen over het reilen en zeilen binnen de club. Dat sprak mij erg aan. Het gevoel bij het team en de coach is goed, dus de keuze was snel gemaakt.”

Met VAKO hoopt Korpel komend seizoen een gooi te kunnen doen naar promotie naar de Hoofdklasse. ,,Het is tijd om het handbal in het Noorden weer iets meer op de kaart te zetten. En ik denk dat dit met dit team een heel mooie en haalbare uitdaging is.”