Het Oudemolensche Diep. (foto Nationaal Park Drentsche Aa)
Het Oudemolensche Diep. (foto Nationaal Park Drentsche Aa)

Nieuwe route voor kinderen door Nationaal Park Drentsche Aa

Algemeen

REGIO - Nationaal Park Drentsche Aa lanceert op de Dag van het Nationaal Park (maandag 24 mei) een spannende speurtocht voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Op Pinkstermaandag wordt de 22e editie van de Dag van het Nationaal Park gehouden, een dag die alle Europese parken in het zonnetje zet. Nationaal Park Drentsche Aa lanceert voor de Dag van het Nationaal Park een nieuwe kinderroute voor kinderen van 6 tot 10 jaar. De route is vanaf zaterdag 22 mei te downloaden vanaf de wandelapina op de Nationaal Park Drentsche Aa-website: https://www.drentscheaa.nl/zien/wandelen/.

De spannende speurtocht loopt langs een hunebed, ‘heksenbomen’, reuzenkuilen en nog meer bijzondere plekken in het bos. Sommige sporen zijn al heel oud: meer dan 1000 jaar. Wie lieten ze achter? Drenthe kent spannende verhalen over de twee reuzen Ellert en Brammert. Hebben deze reuzen in dit bos geleefd? Kinderen gaan op zoek naar het antwoord. Alles wat voor de opdrachten nodig is ligt in het bos.

Daarnaast lanceert Nationaal Park Drentsche Aa een Tiny Tales-verhalenwedstrijd voor leerlingen uit groep 6 en 7 van de basisschool. Deelnemende schoolklassen maken kans op een gratis schoolreisje naar de Natuurschool. Meer informatie over de schrijfwedstrijd is te vinden op de Nationaal Park Drentsche Aa-website.

In Nationaal Park Drentsche Aa liggen diverse (digitale) wandel- en fietsroutes voor kinderen, zoals de Boswachter Bo-speurtocht, de Zilveren Dolk-fietsroute, de Roekoeroute, de Steenmannetjes-fietsroute en het Wolven- en het Sprokkelspoor. Meer informatie over de kinderroutes is vanaf 22 mei te vinden op de Nationaal park Drentsche Aa-website.