Leden van Scouting Zuidlaren De Rangers konden afgelopen weekend genieten van hun eigen pinksterkamp. (foto Mediateam NPK)
Leden van Scouting Zuidlaren De Rangers konden afgelopen weekend genieten van hun eigen pinksterkamp. (foto Mediateam NPK)

Speciale corona-editie van het Noordelijk Pinksterkamp

Algemeen

ZUIDLAREN - Corona of niet: meer dan 3800 scouts uit Noord-Nederland hebben afgelopen weekend deelgenomen aan het Noordelijk Pinksterkamp. Ook Scouting Zuidlaren De Rangers was van de partij.

Het Noordelijk Pinksterkamp is Europa’s grootste jaarlijks terugkerende scoutingevenement. Normaal vindt het NPK plaats in de Marnerwaard. Vanaf het eerste kamp in 1922 tot nu hebben ruim 175.000 scouts uit Noord-Nederland het NPK bezocht. Het kamp is een begrip voor scouts in het Noorden. Normaal gesproken wordt er tijdens de pinksterdagen een compleet scoutingdorp uit de grond gestampt met onder andere een eigen brandweer, telefooncentrale, krant, medische dienst en een centrale keuken waar dagelijks ruim 2000 maaltijden worden bereid.

Toen het erop begon te lijken dat het kamp in de Marnerwaard ook dit jaar niet door kon gaan, is er een team samengesteld dat allerlei ideeën is gaan uitwerken om het kamp op een andere manier te organiseren. Verbinding is de kracht van het NPK. Nu dat niet met elkaar in de Marnerwaard kon, is ervoor gezorgd dat de scouts op andere manieren toch met elkaar in verbinding komen komen. Er was bijvoorbeeld online een centrale opening te volgen en scouts konden op het terrein van hun eigen vereniging een kampvuur maken. Ook grote spelen voor de oudere jeugd, quizzen en spelletjes voor de jongste kinderen ontbraken niet. Het overkoepelende thema van het Noordelijk Pinksterkamp was dit jaar ‘Mediacentrale’. Als kers op de taart ontvingen alle deelnemende groepen een goodiebag voor alle deelnemers, met daarin onder andere een herinneringsbadge aan deze speciale NPK-editie.

Ook Scouting Zuidlaren De Rangers nam afgelopen weekend deel aan de speciale corona-editie van het Noordelijk Pinksterkamp. In en rond het scoutinggebouw aan de Hanekamp werden allerlei activiteiten georganiseerd.