Ook voor veganistisch eten is iedereen bij restaurant Bij Cosineros aan het juiste adres.
Ook voor veganistisch eten is iedereen bij restaurant Bij Cosineros aan het juiste adres.

Bij Cosineros weer van start met proeverijen

Algemeen

ZUIDLAREN - De proeverijen van restaurant Bij Cosineros in Zuidlaren zijn al langer een groot succes. Nu wordt een veganistische proeverij toegevoegd. Marc Willemse licht de samenstelling toe.

,,De coronamaatregelen zijn weer versoepeld, dus vanaf deze week nemen onze proeverijen de vorm aan die we bedacht hadden. De complete proeverijkaart treedt vanaf aanstaande donderdag 10 juni in werking.” Chef Michiel ging op onderzoek uit en heeft met een groot aantal veganistische recepten een volwaardige proeverij gemaakt. ,,Onze proeverijen bestaan uit een verrassend broodje vooraf, drie voorgerechtjes, twee soepjes, drie hoofdgerechten met frietjes en salade en we sluiten af met drie nagerechten. Vertaald naar een vegan variant kun je dan denken aan gerechten als groene asperge met courgette, carpaccio van appel, mango-wortelsoep, gegrilde zoete aardappel met auberginesaus, portobello, baklava van filodeeg en chocolade-bananenbrood.”

Naast de veganistische variant serveert Bij Cosineros ook een vis- en vleesversie. De combinatie van alle drie de proeverijen is ook mogelijk. Willemse ziet het helemaal zitten. ,,Wat heerlijk om van elkaars werelden te proeven. Relaxed en gevarieerd eten in onze gezellige ambiance: how cosy will that be at Cosi? De gerechten worden uiteraard coronaproof geserveerd - per persoon op een apart bordje - en ook het kindermenu is aangepast op de proeverij. Wanneer je iets minder tijd hebt of het je iets te uitgebreid lijkt, kun je alle gerechten ook los bestellen.”

Ook voor de koffies met melk zijn er nu veganistische varianten, met sojamelk of havermelk. ,,Zelfs voor een flat white - een sterkere cappuccino - draaien de bijna-barista’s van Bij Cosineros hun hand niet om.”

!