Afbeelding

GroenLinks teleurgesteld over nieuwe straatnamen

Algemeen

TYNAARLO - De GroenLinks-fractie in Tynaarlo is teleurgesteld dat van de nieuwe straten in Vries en Paterswolde er niet één vernoemd gaat worden naar een vrouw.

Eerder dit jaar stemde de gemeenteraad van Tynaarlo vóór een motie van GroenLinks om meer straten te vernoemen naar vrouwen. Met de motie werd het college van B en W opgedragen om bij de naamgeving van nieuwe straten aandacht te hebben voor vrouwen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse samenleving en voor die in de gemeente Tynaarlo in het bijzonder. GroenLinks heeft dan ook met verbazing kennisgenomen van de namen die het college van B en W heeft toegekend aan nieuwe straten in Vries (Lutkekampen, Eiberkampen en Graskampen) en Paterswolde (Buitenwolde). Volgens GroenLinks geeft het college daarmee geen gehoor aan de wens van de gemeenteraad.

Fractievoorzitter Miguel Ririhena heeft het college per brief om opheldering gevraagd. Hij wil van het college weten waarom geen van de vier straten in Vries en Paterswolde wordt vernoemd naar een vrouw, en of het college bereid is om de keuze voor de straatnamen te heroverwegen. Verder pleit Ririhena ervoor dat de samenstelling van de Commissie Naamgeving Openbare Ruimte, die het college adviseert over straatnamen, zo divers mogelijk wordt. De fractievoorzitter stelt vast dat sinds het aannemen van de motie geen mutaties hebben plaatsgevonden binnen de commissie en dat deze gewoon op de oude voet verder gaat.