De jeugdwerkers Evelien Korf en Robin Geertsma presenteren de talkshow.
De jeugdwerkers Evelien Korf en Robin Geertsma presenteren de talkshow.

Jongerenwerk Tynaarlo maakt talkshow over vrijheid

Algemeen

ZUIDLAREN - Het jongerenwerk in Tynaarlo heeft een talkshow gemaakt over vrijheid. Veel jongeren uit de gemeente hebben meegewerkt aan de productie, die te zien is op het YouTubekanaal van Jongerenwerk Tynaarlo.

De maand mei stond in het teken van vrijheid. ,,Een thema waar we graag iets mee wilden doen”, vertelt jongerenwerker Robin Geertsma. ,,We hebben ervoor gekozen een product te maken dat jongeren aanspreekt. Het is een talkshow geworden, met daarin een aantal minireportages. Veel jongeren hebben er aan meegewerkt, zowel voor als achter de schermen.”

Het thema ‘vrijheid’ wordt in de talkshow breed belicht. Gasten praten over de vrijheid om te kunnen zijn wie je bent, om te kunnen sporten of om te maken wat je wilt. Maar wat als de vrijheid je wordt ontnomen? Door de coronacrisis, of door mensenhandel? Zo vertellen twee slachtoffers van mensenhandel wat vrijheid voor hen betekent. ,,Vrijheid is zelf verantwoordelijk zijn voor wat er in mijn leven gebeurt”, aldus één van hen.

Geertsma neemt zelf de presentatie van de talkshow voor zijn rekening, samen met zijn collega Evelien Korf. Zij ontvangen een aantal gasten aan tafel in café Onder de Linden in Vries, maar er zijn ook veel items op locatie opgenomen. De talkshow is te bekijken via het YouTubekanaal van Jongerenwerk Tynaarlo. ,,Het klinkt misschien gek, maar misschien vind ik de aftiteling nog wel het mooiste deel van de productie”, zegt Robin Geertsma. ,,Omdat je daaraan kunt zien hoeveel mensen er aan meegewerkt hebben.”