AJ Plug tijdens haar optreden in 2019 in Café 't Keerpunt.
AJ Plug tijdens haar optreden in 2019 in Café 't Keerpunt. (Foto: Henry Koops)

AJ Plug in café ’t Keerpunt Spijkerboor

Algemeen

SPIJKERBOOR – De grote zaal van café ’t Keerpunt in Spijkerboor zal vrijdag 25 juni vanaf 21.00 uur het decor zijn van een hernieuwde kennismaking met AJ Plug. Na een periode van gedwongen rust is de bluesdiva weer terug op het podium. 

Dutch Blues award winner AJ Plug is een absolute topper uit de Nederlandse bluesrockscène. Zangeres AJ Plug (Alexandra Jolanda) wordt gezien als één van de meest indrukwekkende bluesladies die de Nederlandse bluesscène de laatste jaren heeft voortgebracht. ,,Ze is de beste blueszangeres van Nederland (…) Een natuurtalent (…) Een geboren bluesbeest” – Johan Derksen. De invloedrijke ambassadeur van de blues steekt zijn bewondering voor AJ Plug niet onder stoelen of banken.

Na het uitbrengen van haar debuutalbum Let Go Or Be Dragged (2014) ging het als een speer met haar carrière. Oktober 2016 brengt ze haar tweede album Chew Chew Chew uit die wederom ‘de hemel werd in geprezen’. De carrière van de uit Katwijk aan Zee afkomstige zangeres beland in een sneltreinvaart en ook de tweede cd van de stoere blondine oogst louter jubelende recensies. 

Begin mei 2018 komt ze met partner/gitarist Klaas Kuijt in Grolloo terecht in een oude bouwvallige boerderij. Met minimale apparatuur maar met veel sfeer, wordt in juni 2018 het akoestische album Barefoot: The Grolloo takes opgenomen en uitgebracht. Begeleidt door een stelletje uitstekende muzikanten zoals de talentvolle gitarist Guy Smeets, pianist en accordeonist Roel Spanjers en slaggitarist Klaas Kuijt toont AJ Plug soul, voel je de blues, en je wordt meegezogen in haar gevoelige liedjes. Een fantastisch album, opgenomen in een mooie ambiance, waar de bluescultuur uit Grolloo vanaf druipt, met een Katwijks randje

Voor dit concert is reserveren is verplicht via moor@spijkerboor.nl. Optredens vinden plaats met inachtneming van de coronamaatregelen. Het betreft dan ook een zitconcert. Bij voldoende belangstelling volgt er een tweede optreden op zaterdag 26 juni.