In Opsporing Verzocht werden gisteren beelden getoond van een pinnende oplichter in Paterswolde. (foto ter illustratie)
In Opsporing Verzocht werden gisteren beelden getoond van een pinnende oplichter in Paterswolde. (foto ter illustratie)

Zes tips over pinnende oplichter in Paterswolde

Algemeen

PATERSWOLDE - Na de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht, waarin beelden werden getoond van een oplichter die geld opnam bij een pinautomaat in Paterswolde, zijn bij de politie zes tips binnengekomen. 

Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan een oplichtingszaak die plaatsvond in de gemeente Opsterland. Een inwoonster van die gemeente werd eind januari opgelicht nadat ze spullen probeerde te verkopen via een online verkoopplatform. Het slachtoffer had online goederen in de verkoop en werd benaderd door iemand die daar belang bij had. Om er zogenaamd zeker van te zijn dat de verkoper de spullen zou versturen, vroeg de geïnteresseerde koper om online een verzendlabel aan te maken. Daarvoor stuurde die een link naar een webpagina, waarna de verkoopster enkele gegevens invulde.

Kort na het invullen van de gegevens via die link werd het slachtoffer gebeld door een zogenaamde bankmedewerker, die vertelde dat criminelen bij haar bankrekening konden komen. Om het geld veilig te stellen moest dit overgemaakt worden naar een zogenaamde veilige rekening. Het geld bleek in werkelijkheid echter op een bankrekening van een crimineel te zijn overgemaakt en werd vervolgens in Paterswolde gepind. Beelden van de onbekende man die het buitgemaakte geld opnam bij een pinautomaat in Paterswolde werden in Opsporing Verzocht getoond.