Afbeelding

Inspirerend cursusaanbod bij Volksuniversiteit Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Volksuniversiteit Zuidlaren heeft komend seizoen weer een inspirerend cursusaanbod. Het programma omvat bestaande én nieuwe cursussen, voor iedereen die weer behoefte heeft aan een nieuwe start na de afgelopen coronamaanden.

De cursussen zijn aangepast aan de ontwikkelingen op coronagebied. Zo zijn de deelnemersaantallen aangepast om de onderlinge afstand te kunnen garanderen.

De bestaande talencursussen starten weer, met een breed aanbod van verschillende talen voor beginners en gevorderden. Op 25 augustus wordt een informatieavond over de talencursussen gehouden. Meer informatie hierover is te vinden op www.vuzuidlaren.nl.

Volksuniversiteit Zuidlaren gaat ook weer van start met de bekende creatieve cursussen, gegeven door verschillende docenten. Allerlei technieken komen aan bod: tekenen, schilderen, keramiek, boetseren en fotografie. Bijzonder is de nieuwe workshop ‘Eten uit het verleden’. Die wordt op locatie gegeven: bij Plaats de Wereld in Vries.

Op het gebied van informatieve cursussen is er weer een mooi aanbod van vertrouwde maar ook een aantal nieuwe cursussen. Bekend zijn de kunstgeschiedenislessen door Janneke Gelling. Daarnaast zijn er nieuwe cursussen over archeologie, muziek, geschiedenis en filosofie.

Vanaf begin juli 2021 is het nieuwe programmaboekje van Volksuniversiteit Zuidlaren weer op diverse punten in de regio te krijgen, waaronder bij bibliotheken en de cursuslocaties. Voor meer informatie en voor aanmelding kan men ook terecht op www.vuzuidlaren.nl.