Vogel van hoop strijken neer in Dorpskerk Zuidlaren.
Vogel van hoop strijken neer in Dorpskerk Zuidlaren.

Vogels van Hoop in Dorpskerk Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - De grote zwerm kraanvogels die eerder was te zien in de kerken van Vries en Eelde is nu neergestreken in de Dorpskerk in Zuidlaren. Het gaat om zo’n 5000 papieren exemplaren, gevouwen in het kader van het project ‘Vogels van Hoop’.

Het kunstwerk is ontstaan in Vries, waar kunstenares Mathilde Leonore in samenwerking met Plaats de Wereld 5500 papieren kraanvogels wist te realiseren. In Japan staat de kraanvogel symbool voor hoop, geluk en een lang leven. Origamikraanvogels worden in het verre oosten gevouwen als gelukwens voor een ander, maar ook om solidariteit te tonen. Van de 5500 kraanvogels staan 5000 symbool voor hoop en toekomst voor de jeugd in de gemeente Tynaarlo. De overige 500 zijn gevouwen als symbool van goede wensen voor kinderen die zonder ouders opgesloten zitten in vluchtelingenkampen in Zuid-Europa.

De vogels zijn op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur te zien in de Dorpskerk aan de Kerkbrink 3 in Zuidlaren. Meer informatie is te vinden op www.pknanloozuidlaren.nl/dorpskerk-zuidlaren.