Marleen Tent verlaat de Gemeente Aa en Hunze voor nieuwe uitdaging in Emmen.
Marleen Tent verlaat de Gemeente Aa en Hunze voor nieuwe uitdaging in Emmen. (Foto: Hulskers Fotografie)

Gemeentesecretaris Marleen Tent vindt nieuwe uitdaging in Emmen

Algemeen

AA EN HUNZE - Gemeentesecretaris Marleen Tent van de Gemeente Aa en Hunze heeft een nieuwe baan gevonden in Emmen. Per 1 november wordt Tent directeur van Welzijnsorganisatie Sedna.

De gemeentesecretaris is de algemeen directeur van de ambtelijke organisatie en adviseert het college van B&W. Marleen Tent vervulde deze rol sinds 2015 in Aa en Hunze. Tent kijkt met een goed gevoel terug op haar periode in Aa en Hunze: ,,Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin gehad. In de afgelopen jaren hebben we goede resultaten behaald bij de ontwikkeling van de ambtelijke organisatie. Het is aan een nieuwe gemeentesecretaris om hier weer nieuwe stappen in te zetten.” 

Voor de inwoonster van Eelde-Paterswolde ligt er een nieuwe uitdaging in het verschiet: ze wordt directeur van Welzijnsorganisatie Sedna in Emmen. ,,Ik kijk er ongelooflijk naar uit om in Emmen aan de slag te gaan. Sedna is een prachtige organisatie die midden in de samenleving staat.”

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra laat weten dat het nieuws van Tent onverwachts kwam: ,,Het is jammer dat Marleen vertrekt, maar uiteraard gunnen wij haar deze volgende carrièrestap van harte.” Burgemeester Hiemstra ziet naar eigen zeggen een goede gemeentesecretaris vertrekken: ,,Met haar inzicht, gedrevenheid en enthousiasme heeft Marleen veel voor de ambtelijke organisatie, het college en de gemeente Aa en Hunze betekend. Daar zijn wij haar zeer erkentelijk voor. Wij wensen haar dan ook alle goeds toe voor de toekomst.”

In de komende maanden wordt gezocht naar een opvolger voor Marleen Tent.