Musica Batavia.
Musica Batavia.

Musica Batavia en Fred Edelen samen in Museum De Buitenplaats

Algemeen

EELDE - Musica Batavia zal op zondag 1 augustus vanaf 16.00 uur een optreden verzorgen in Museum De Buitenplaats in Eelde. Het muziekgezelschap wordt deze middag vergezeld door cellist Fred Edelen.

Musica Batavia bestaat uit Bert Honig (blokfluit), Mimi Mitchell (barokviool) en Christina Edelen (klavecimbel) en werd opgericht in 2009. Het trio gaf vele concerten in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Kroatië en de Verenigde Staten. ,,Kammermusik vom feinsten”, schreef de Osnabrücker Zeitung over hen. 

Musica Batavia gaf zomercursussen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Blokfluitist Bert Honig, in Eelde bekend van zijn optreden met ensemble BRISK, barokvioliste Mimi Mitchell en klaveciniste Christina Edelen zijn specialisten in hun vak. Zij treden alle drie regelmatig op met vooraanstaande ensembles zoals The Amsterdam Baroque Orchestra, Anima Eterna, Currende, The Locke Consort, BRISK, In Stil Moderno, en het Concertgebouw Kamerorkest. Het repertoire van Musica Batavia bestaat uit triosonates en instrumentale muziek uit de barok.

Fred van Edelen was drie jaar solocellist bij het San Antonio Symphony Orchestra en lid van het Houston Symphony Orchestra. Sinds augustus 2003 maakt hij als plaatsvervangend solocellist deel uit van het Concertgebouworkest. Als barokcellist vormt hij samen met zijn vrouw Christina Edelen het Duo Edelen, dat veelvuldig optreedt in Nederland en de VS.

In Museum De Buitenplaats spelen Musica Batavia en Fred Edelen samen een breed scala aan werken uit de barokmuziek. Op het programma staan canzona’s, suites en triosonates van Frescobaldi, Uccellini, Dieupart, Couperin en Pepusch.

Meer informatie is te vinden op www.museumdebuitenplaats.nl/.