Noud Schuiling, burgemeester van Huttendorp.
Noud Schuiling, burgemeester van Huttendorp.

Ook in Huttendorp Zuidlaren komt na regen zonneschijn

Algemeen

ZUIDLAREN - Op de parkeerplaats van sportpark De Wenakkers in Zuidlaren wordt deze week druk gebouwd aan Huttendorp. Meer dan 200 kinderen lieten zich in de eerste dagen niet kisten door het slechte weer.

De elfde editie van Kinderdorp Zuidlaren kende een ronduit natte start. Maandagmiddag werden de in totaal 212 deelnemende kinderen en de tientallen vrijwilligers al geteisterd door plensbuien en onweer en ook bij de start van de tweede dag komt de regen met bakken uit de lucht. Het lijkt de kinderen nauwelijks te deren. Veelal gehuld in regenjas timmeren ze er lustig op los. Sommigen hebben een afdekzeil meegenomen om droog verder te kunnen werken aan hun hut. Wel is het al vroeg druk bij de overdekte Tut & Tattoo Tent op het terrein. Hier kunnen de kinderen zich laten optutten of een stoere tattoo laten zetten.

Wie ook even een droog plekje heeft opgezocht, is de 7-jarige Noud Schuiling. Hij heeft deze week een verantwoordelijke taak: Noud is benoemd tot burgemeester van Kinderdorp Zuidlaren. ,,Het is mijn eerste keer hier en ik vind het heel leuk”, zegt Noud, die samen met zijn vriendje Niek werkt aan een hut. Als burgemeester heeft Noud onder andere als taak een naam te bedenken voor het Kinderdorp. ,,Huttendorp”, zegt de leerling van OBS Schuilingsoord gedecideerd.

Tot en met aanstaande vrijdag zijn er elke dag allerlei activiteiten in Huttendorp. Woensdag is het pannenkoekendag. De pannenkoeken worden met een huifkar opgehaald bij de ouders en grootouders die ze gaan bakken. Op donderdag komt in Huttendorp een waterglijbaan te staan. De dag wordt afgesloten met een disco. ,,In de loop van de week zijn ook ouders welkom om een kijkje te komen nemen”, zegt Reni Tiemersma namens de organisatie. ,,Om niet teveel volwassenen tegelijkertijd op het terrein te hebben is er dit jaar geen feestelijke opening.”

En zoals overal komt ook in Huttendorp na regen zonneschijn. Vanaf woensdag lijkt het droog te blijven met geregeld zon.