De band Blackbriar is één van de genomineerden voor de Drentse Talentprijs Cultuur.
De band Blackbriar is één van de genomineerden voor de Drentse Talentprijs Cultuur.

Uitreiking Drentse Talentprijs Cultuur op 30 augustus

Algemeen

ASSEN - Stichting Kunst & Cultuur reikt op maandag 30 augustus de Drentse Talentprijs Cultuur uit. Dit jaar vindt de uitreiking plaats in het openluchttheater Tivoli in het Asserbos. Genomineerd voor de prijs zijn de band Blackbriar, beeldend kunstenaar Ilana de Boer en dichter Iduna Paalman. De Talentprijs is voor degene die in 2020 de beste culturele prestatie heeft geleverd. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro en een sculptuur. Voor de andere twee genomineerden is er een bedrag van 500 euro.

De symfonische metalband Blackbriar uit Assen bracht ook in 2020 in eigen beheer songs en videoclips uit die door fans over de hele wereld gewaardeerd worden. In 2020 zette de band een crowdfundingactie op om de opname van een debuutalbum te bekostigen. Dit album is begin dit jaar gepresenteerd.

Kunstenaar Ilana de Boer uit Assen won vorig jaar de titel Amateurkunstenaar van Drenthe vanwege haar bijzondere figuratieve schilderijen en keramische werk. Vanwege deze prestatie en natuurlijk haar werk is zij genomineerd voor de Talentprijs.

Iduna Paalman uit Rolde sleepte met haar gedichtenbundel ‘De grom uit de hond halen’ de Poëziedebuutprijs 2020 in de wacht. De jury van de Drentse Talentprijs Cultuur dicht haar grote literaire competenties toe en nomineerde haar daarom voor de prijs.

De Drentse Talentprijs Cultuur wordt sinds 2010 uitgereikt. In het rijtje van winnaars staan celliste Mare Keja, folkduo Tangarine en illustratrice Marloes de Vries.