Afbeelding

FC Zuidlaren en VAKO treffen elkaar in bekertoernooi

Algemeen

ZUIDLAREN - De indeling voor de poulefase van het toernooi om de districtsbeker heeft een fraaie Oostermoerderby opgeleverd: FC Zuidlaren en VAKO treffen elkaar op zaterdag 11 september op sportpark De Wenakkers in Zuidlaren.

VAKO heeft dit jaar de overstap gemaakt van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal en moet daarin onderaan de ladder beginnen: in de vijfde klasse. FC Zuidlaren heeft enkele jaren geleden dezelfde weg bewandeld en is inmiddels opgeklommen naar de derde klasse. Naast hun onderlinge duel op zaterdag 11 september spelen FC Zuidlaren en VAKO in de poulefase van het bekertoernooi ook tegen vierdeklasser Wildervank en vijfdeklasser Veendam 1894.

Ook op zondag 12 september staan twee clubs uit de gemeente Tynaarlo tegenover elkaar in het bekertoernooi: SVZ en Yde de Punt. Derdeklasser SVZ en vijfdeklasser Yde de Punt stuiten in hun poule verder op vierdeklasser FVV en vijfdeklasser GKC.

Derdeklasser Actief heeft het op papier niet slecht getroffen met ontmoetingen tegen de vierdeklassers Wijster en Smilde’94 en het tweede elftal van Gomos.

Zaterdagvijfdeklasser Tynaarlo mag het in het bekertoernooi opnemen tegen FC Klazienaveen (derde klasse), SV Mussel (vierde klasse) en SETA (vijfde klasse).

Glimmen, net als FC Zuidlaren uitkomend in de derde klasse van het zaterdagvoetbal, is veruit favoriet in een poule met vierdeklasser SJS en de vijfdeklassers Meeden en Wagenborger Boys.

Zondagtweedeklasser Annen is ingedeeld in een zware poule met de eersteklassers SC Stadspark en PKC’83. Ook speelt Annen tegen The Knickerbockers, dat ook actief is in de tweede klasse.

Eext, komend seizoen actief in de vierde klasse, treft in het bekertoernooi derdeklasser LEO, vierdeklasser Buinen en vijfdeklasser DWZ.

De eerste poulewedstrijden worden gespeeld in het weekend van 4 en 5 september.