Afbeelding

Volksuniversiteit Zuidlaren start nieuw cursusseizoen

Algemeen

ZUIDLAREN - Volksuniversiteit Zuidlaren gaat in september weer van start met een gevarieerd aanbod van cursussen.

Naast het vaste aanbod is er dit jaar weer een aantal nieuwe cursussen. De cursus archeologie informeert belangstellenden over methodes van onderzoek rond vindplaatsen in de omgeving, zoals rond het Zuidlaardermeer en bij Onnen. De cursus natuurkunde gaat in op de achtergronden en toepassingen van atoomfysica in ons dagelijks leven. Cursisten hoeven geen ster te zijn in natuurkunde om de cursus te volgen: ze krijgen geen ingewikkelde formules voorgeschoteld, maar krijgen wel inzicht in de consequenties van deze wetenschap voor onze samenleving.

Een heel andere cursus is ‘Zingen met hart en ziel’. Aan de hand van ademhalings- en ontspanningsoefeningen leren cursisten hun eigen stem beter kennen en leren ze hoe ze gemakkelijker kunnen zingen. De Franse leesclub A Vous de Lire gaat aan de hand van drie romans in op de Franse literatuurgeschiedenis. Bij deze cursus is instapniveau A2/B1 gewenst.

Naast dit nieuwe aanbod zijn er natuurlijk ook de vertrouwde cursussen van Volksuniversiteit Zuidlaren, waaronder de talencursussen en cursussen tekenen, schilderen, aquarelleren en keramiek.

Doordat de Volksuniversiteit zich ook komend seizoen houdt aan de 1,5 meterregel kunnen er minder mensen in één ruimte dan voorheen. Men zal sneller op de wachtlijst komen, maar het bestuur roept belangstellenden vooral op om zich wel aan te melden. Wanneer er van de wachtlijst weer een nieuwe groep gevormd kan worden, zal het bestuur proberen een extra groep op te starten. ,,Op die manier kunnen we de mensen toch de kans bieden iets nieuws te leren en weer andere mensen te ontmoeten.”

Meer informatie over het cursusaanbod van Volksuniversiteit Zuidlaren is te vinden op www.vuzuidlaren.nl.