Sfeerbeeld van de meest recente Hunzeloop Wandeltocht, die van 2019. (foto Berend Pol)
Sfeerbeeld van de meest recente Hunzeloop Wandeltocht, die van 2019. (foto Berend Pol)

Hunzeloop Wandeltocht gaat door: twee draaiboeken liggen klaar

Algemeen

ZUIDLAREN - De Hunzeloop Wandeltocht van Stichting Het Drentse Landschap vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 september.

Vorig jaar werd de Hunzeloop Wandeltocht door de maatregelen rond het coronavirus noodgedwongen afgeblazen. Nu is er groen licht gegeven voor het wandelevenement op 18 september. De routes, die variëren van 5 tot 25 kilometer, starten alle vanaf het Achterom in Zuidlaren. Of het evenement kan plaatsvinden zonder beperkingen, is afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent corona. Vooralsnog liggen er twee draaiboeken klaar waarbij er in geen geval afbreuk wordt gedaan aan het wandelplezier voor de deelnemers. De definitieve vergunning is overigens nog niet gegeven.

De Hunzeloop Wandeltocht kent een eigen unieke formule. Naast wandelen in een mooie omgeving is er ook ruimte voor historie, cultuur en natuur. Zowel geoefende als niet geoefende lopers kunnen meedoen aan het evenement, met activiteiten onderweg die jong en oud aanspreken. In de routes van de Hunzeloop Wandeltocht van dit jaar is veel afwisseling aangebracht. Ruimte, bossen, kronkelende beken en karakteristieke heidevelden: alles wat Drenthe zo mooi maakt komt men tegen. Veel samenwerkingspartners hebben hun medewerking inmiddels weer toegezegd. Eén van de samenwerkingspartners is Bastiaan Hollander van 1609Bold in Zuidlaren. Hij is tevens mede-organisator. ,,De Hunzeloop Wandeltocht is een evenement in en rond Zuidlaren dat mensen letterlijk in beweging brengt. Daar dragen wij als 1609Bold graag ons steentje aan bij.”

Een wandeling maken door het bos of over de heide en genieten van de natuur is niet alleen leuk, het is ook nog eens gezond. Het Drentse Landschap maakt dit mogelijk door gebieden aan te kopen en te beschermen, waardoor het nu en in de toekomst mogelijk is te genieten van een robuuste, natuurlijke en gezonde woon-, werk en leefomgeving waarin het ook heerlijk recreëren is met oog en respect voor de natuur. De opbrengst van de Hunzeloop Wandeltocht komt dan ook ten goede aan Het Drentse Landschap, die dit op haar beurt weer investeert in het Drentse landschap.

Meer informatie over de Hunzeloop Wandeltocht is te vinden op www.hunzeloopwandeltocht.nl. De voorinschrijving zal ook via deze website lopen.