Afbeelding

Autopuzzeltocht langs Oostermoerdorpen

Algemeen

ZUIDLAREN - Stichting Oostermoer Zuidlaren organiseert op zondag 29 augustus onder auspiciën van de overkoepelende Tentoonstellingsvereniging Oostermoer een leuke autopuzzeltocht door het Oostermoergebied.

Aangezien het Oostermoerfeest ook dit jaar niet doorgaat, heeft Stichting Oostermoer Zuidlaren besloten een leuke activiteit te organiseren die coronaproof en bij alle weersomstandigheden gehouden kan worden. De autopuzzeltocht leidt deelnemers op zondag 29 augustus langs de zeven hoofddorpen van het Oostermoergebied: Zuidlaren, Annen, Borger, Gieten, Gasselte, Gasselternijveen en Eext. Ook de kleinere omliggende dorpen die tot het Oostermoergebied behoren worden zoveel mogelijk aangedaan. De route gaat langs prachtige natuurgebieden en over mooie wegen en biedt onderweg voldoende kans om hiervan te genieten door even een stop te maken of om op een terrasje plaats te nemen in één van de dorpen.

Er is een route van ongeveer 90 kilometer uitgezet waarbij het mogelijk is om in ieder dorp te starten op een centraal punt. Vanaf daar leidt de route deelnemers langs de mooie plekken en zo komen ze uiteindelijk weer uit bij het startpunt. Tijdens de tocht ontvangt men een lijst met vragen. Deze vragen gaan onder andere over wat men ziet en waar men langs komt onderweg. Om de goede antwoorden op de vragen te kunnen geven is het zaak om onderweg goed op te letten.

Inschrijven voor de autopuzzeltocht kan via de website van TTV Oostermoer: https://oostermoerfeest.nl.