Afbeelding

Nog enkele plaatsen vrij bij Volksuniversiteit Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Volksuniversiteit Zuidlaren mag zich verheugen in een grote belangstelling voor het cursusaanbod in het seizoen 2021-2022. Bij een paar cursussen zijn nog plaatsen vrij.

De informatieavond voor de talencursussen op 25 augustus was een groot succes. Veel cursisten starten deze week met het afmaken van de vanwege corona afgebroken lessen, voordat zij verder gaan met de lessen op het volgende taalniveau. Zij kunnen in november starten met de reguliere lessenreeks van twintig lessen op het volgende niveau. Hiervoor zijn nog meerdere plaatsen beschikbaar.

Steeds meer mensen hebben behoefte om meer te begrijpen van het Russisch. Na de start in 2020 vervolgt Volksuniversiteit Zuidlaren in het cursusjaar 2021-2022 de succesvolle cursus Russisch. Docente Ludmilla Proskhina helpt de deelnemers kennis te maken met deze bijzondere, niet gemakkelijke taal. De start is op 13 september.

Voor wie altijd al belangstelling heeft gehad voor de ontwikkeling en achtergronden van de moderne natuurkunde en voor wat atoomfysica en kwantummechanica is, organiseert de Volksuniversiteit een cursus natuurkunde. Docent is Heiko Jan Mein, auteur van het boek ?’Bouwstenen van de Materie?’, dat als leidraad bij de cursus wordt gebruikt. De eerste bijeenkomst is op 15 september.

Tijdens vier bijeenkomsten op donderdagavond kunnen belangstellenden kennismaken met de ontwikkelingen van de geneeskunde door de eeuwen heen. Docent Willem van der Meij vertelt op boeiende wijze allerlei wetenswaardigheden. De cursus start op 23 september.

Er zijn tevens nog enkele plaatsen vrij voor de schildercursussen in Eelde en Zuidlaren, en voor de cursus kerammiek. De lessen starten in de week van 13 september.

Voor meer informatie over de cursussen van Volksuniversiteit Zuidlaren kan men terecht op www.vuzuidlaren.nl of bellen naar 06-2256405.