De Vagebond Vienna van brouwerij Maallust.
De Vagebond Vienna van brouwerij Maallust.

Maallust Vienna op de tap bij Cosineros

Algemeen

ZUIDLAREN - Om de twee maanden brengt restaurant Bij Cosineros een nieuw bier van brouwerij Maallust op de tap. Bij het begin van hopelijk een mooie nazomer is er nu het mooie Vienna-bier. Prachtig robuust rood van kleur en met een verrassend volle smaak.

De volledige naam van het bier - de Vagebond Vienna - verwijst naar de geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid waarvan Veenhuizen er één is. De Maatschappij van Weldadigheid stelde paupers, landlopers en daklozen te werk. Niet meer doelloos langs de straten zwerven, maar loon naar werken. Onlangs kregen de Koloniën van Weldadigheid de status van UNESCO Werelderfgoed. Het zal ongetwijfeld nog meer bezoekers naar Veenhuizen en de omliggende regio brengen.

Volgens de kenners van Bierista.nl is het ongefilterde en ongepasteuriseerde bier met een alcoholpercentage van 5 prima passend bij salades, kip en gevogelte, witvis, vleesgerechten en jonge en romige kazen. Goed doordrinkbaar, met een verrassend volle smaak en lichtbitter in de afdronk. Het geschikte drinkmoment: terras, barbecue, alleen of bij een boek. En dat is allemaal weer prima mogelijk in de aangename setting van Bij Cosineros. Vienna wordt geserveerd in een mooi bijpassend hoog vaas-glas.