Het Hunzekoor.
Het Hunzekoor. (Eigen foto)

Hunzekoor pakt de draad op

Algemeen

SPIJKERBOOR - Het Hunzekoor heeft vorige week de repetities onder leiding van dirigente Inge Roelands in Café ’t Keerpunt in Spijkerboor hervat.

Het koor gaat een periode van wederopbouw in en leden en dirigent hebben erg veel zin om het zingen na de gedwongen dubbele coronastop weer op te pakken. Er is gekozen voor een gevarieerd programma met enkele stukken uit het vorige seizoen van moderne componisten zoals Karl Jenkins en Eric Whitacre, met stukken die eerder zijn uitgevoerd of op de vaste repertoirelijst staan, onder andere van Josquin des Près, Arthur Sullivan en Edward Elgar en een enkel nieuw stuk. Concerten zijn gepland voor mei 2022.

Het Hunzekoor repeteert coronaproof volgens de geldende protocollen van Koornetwerk Nederland. Belangstellende zangers in alle stemgroepen en met name bassen en tenoren zijn van harte welkom als lid. Het koor houdt op dinsdag 14 september van 19.30 tot 21.45 uur een open repetitie. Belangstellenden worden uitgenodigd om sfeer te proeven, te luisteren en eventueel mee te zingen. Een andere dinsdag komen kan ook, na aanmelding. Meer informatie op www.hunzekoor.nl.