De oldtimertrekkers stopten in Balloo voor de lunch.
De oldtimertrekkers stopten in Balloo voor de lunch. (Foto: Henry Koops)

Oude trekkers trekken door Oostermoer-gebied

Algemeen

AA EN HUNZE – Het was een mooie optocht door de gemeente Aa en Hunze. Een stoet van 75 oude trekkers maakte een tocht door de mooie omgeving van het Oostermoer-gebied. 

Het Oostermoerfeest kon ook dit jaar niet doorgaan. De Tentoonstellingsvereniging Oostermoer wilde toch iets voor de inwoners uit het gebied organiseren. Zo werden er een wandel-, fietstocht en een autopuzzeltocht uitgezet. De organisatie sloot de zomer zaterdag af met de Old Timer Trekkertocht. Deze tocht werd drie jaar gelden voor het eerst gehouden, om een nieuw element aan het Oostermoer-programma toe te voegen. Het werd een succes. Ook afgelopen zaterdag kwamen er 75 liefhebbers van oude trekkers naar Gasselte. Ze werden ontvangen bij dorpshuis De Trefkoel. Daar kregen ze koffie met wat lekkers. Na het gezellig samenzijn klom men op de trekkers om in een lange stoet door het mooie landschap te rijden. 

De tocht voerde de oldtimertrekkers over een route van 55 kilometer door het Drentse land, door het Staasbos van Gasselte/Gieten, langs de dorpen Ekehaar en Rolde naar Balloo. Daar werd bij de Schaapskooi genoten van een lunch en werd er gesproeken over hun liefhebberij. Vervolgens ging men terug naar het oude veengebied.

,,Het Oostermoerfeest is van oudsher een landbouwtentoonstelling en het boerenbestaan heeft altijd een speciale plek tijdens het feest,” laat voorzitter Geert Everts weten. ,,De oldtimertrekker tocht past helemaal in de sfeer van Oostermoer en we zijn blij dat we zoveel enthousiaste Oldtimer chauffeurs mochten ontvangen. Het was een heel gezellige dag.”

De tocht werd mogelijk gemaakt door de Frisse start regeling van de Gemeente Aa en Hunze.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding