Inwoners van Zuidlaren kunnen vrijdag bij de voorlichtingswagen van het Drents Energieloket informatie krijgen over energiebesparende maatregelen.
Inwoners van Zuidlaren kunnen vrijdag bij de voorlichtingswagen van het Drents Energieloket informatie krijgen over energiebesparende maatregelen.

Gratis warmtescan en energieadvies bij mobiel energieloket in Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - De voorlichtingswagen van het Drents Energieloket staat aanstaande vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur bij sporthal De Zwet in Zuidlaren. Inwoners kunnen daar gratis onafhankelijk advies van een energiecoach vragen. Ook kunnen ze er gratis warmtescans van het Buurtteam Energie Zuidlaren aanvragen. Het is de Drentse première van het mobiele loket.

Tot warmtescanners opgeleide vrijwilligers van het Buurtteam Energie Zuidlaren maken met een speciale camera foto’s. Daarop is te zien is waar een woning slecht geïsoleerd is en dus warmte lekt. Inwoners van Zuidlaren kunnen vrijdagmiddag bij het mobiel loket van het Drents Energieloket dergelijke warmtefoto’s gratis aanvragen.

Inwoners kunnen er ook een gesprek met een energiecoach aanvragen. Zo’n coach bezoekt mensen thuis. Daar voeren ze een verkennende energiescan uit waarna zij tips kunnen geven voor het comfortabel en energiezuinig maken van de woning. Het kan om kleine maatregelen gaan, zoals het aanbrengen van tochtstrips, maar ook om dak-, vloer-, of spouwmuurisolatie. De coaches zijn onafhankelijk en het advies is gratis en verplicht tot niets.

Voor woningeigenaren in de provincie Drenthe ligt een waardebon van 50 euro klaar voor de aanschaf van energiebesparende producten, zoals ledlampen, een brievenbusborstel of een slimme thermostaat. Aanstaande vrijdag kunnen inwoners van Zuidlaren en omgeving die dat nog niet hebben gedaan hulp krijgen om de waardebon te activeren. Al meer dan 13.000 Drenten hebben hun waardebon verzilverd.