Handbalster Kelly Erenstein in het shirt van handbalvereniging VAKO.
Handbalster Kelly Erenstein in het shirt van handbalvereniging VAKO.

Handbalster Kelly Erenstein gaat met VAKO voor kampioenschap

Algemeen

VRIES - Voor het eerste damesteam van handbalvereniging VAKO staat aanstaande zondag de eerste competitiewedstrijd op het programma. VAKO gaat met een sterk team de competitie in, met in de gelederen onder anderen de van V&S overgekomen Kelly Erenstein. Zij wil met de ploeg uit Vries voor het kampioenschap in de eerste klasse gaan.

Kelly Erenstein (26) is woonachtig in Groningen. Het handballen is haar met de paplepel ingegoten. ,,Mijn opa en oma, mijn ouders en mijn zus hebben allemaal gehandbald. Toen ik een jaar of zes was, ben ik begonnen met trainen en wedstrijden spelen bij V&S. In de jeugd ben ik meerdere keren namens de noordelijke selectie uitgekomen op het NK. Van mijn veertiende tot mijn negentiende heb ik in de Eredivisie gehandbald bij E&O uit Emmen. Daar ben ik gestopt in verband met mijn maatschappelijke carrière, en ik ben teruggegaan naar V&S.”

Dit jaar maakte Erenstein dus de overstap van V&S naar het ambitieuze VAKO. ,,Ik wilde graag weer op een hoger niveau handballen en de doelstelling van VAKO om kampioen te worden sprak mij erg aan. Daarnaast hoop ik weer meer uit mijn eigen handbalspel te kunnen halen.” De eerste indruk van haar nieuwe team is positief, geeft Erenstein aan. ,,De groep is enthousiast en erg gezellig. Er wordt fanatiek getraind en de groep is gemotiveerd. De laatste oefenwedstrijd heeft laten zien dat we klaar zijn voor de start van de competitie. We hebben maar nipt verloren van een team uit de hoofdklasse. Dat geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen. Mijn ambitie voor komend seizoen is om kampioen te worden met VAKO, maar bovenal met veel plezier te gaan handballen. Ik kijk uit naar het seizoen en hoop met het team goede resultaten en mooie momenten te mogen beleven.”