De Hunzerunners en Loopgroep Gieten helpen startende hardlopers op weg.
De Hunzerunners en Loopgroep Gieten helpen startende hardlopers op weg.

Training voor startende hardlopers in Annen en Gieten

Algemeen

ANNEN/GIETEN - De Hunzerunners en Loopgroep Gieten bieden startende hardlopers volop mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

Op initiatief van De Hunzerunners (Annen), Loopgroep Gieten en Loopgroep De Drentsche Aa (Zuidlaren) is begin september een nieuwe groep voor beginnende hardlopers gestart. Deze groep traint onder leiding van Tini Visker zeven weken lang volgens het programma Yakult Start to Run van de Atletiekunie. Iedereen loopt op zijn of haar eigen niveau en tempo.

Na afloop van deze zeven trainingen zal een aantal deelnemers zonder problemen kunnen doorstromen naar de vaste groepen bij één van de drie verenigingen. Maar omdat vooral het volhouden van de trainingen van belang blijft voor een hardloper, bieden twee van de drie hardloopgroepen een mogelijkheid voor een goed vervolg op deze Yakult Start to Run-training. Vanaf donderdag 28 oktober kunnen startende hardlopers in Gieten en Annen verder bij de vereniging van hun keuze. In Gieten sluiten zij aan bij de bestaande groep op donderdagavond. Iedere training wordt afgestemd op het loopniveau van de deelnemers. In Annen start op de donderdag een aparte groep, die geleid gaat worden door een vaste trainster van De Hunzerunners. In deze groep kunnen ook nog weer nieuwe startende deelnemers aansluiten. Belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelden kan via de websites van beide verenigingen. Voor meer informatie kan men ook contact opnemen met Ruud Alers (Gieten, 06-15271709) of Janny Buiten (Annen, 06-31320532). De kosten van deze tien trainingsavonden zijn bij beide verenigingen hetzelfde. Hiervoor krijgt men een goede training en bovendien is men gelijk lid van de Atletiekunie.