Eén van de tentoongestelde werken in Galerie Appèlbergen.
Eén van de tentoongestelde werken in Galerie Appèlbergen.

Jentsje Popma (100) exposeert in Galerie Appèlbergen

Algemeen

ONNEN - Bij Galerie Appèlbergen aan het Zuidveld in Onnen is sinds afgelopen weekend een expositie te zien van werken van de onlangs 100 jaar geworden Jentsje Popma.

De geëxposeerde werken komen uit zijn eigen collectie en dateren uit een vroegere periode. Ter gelegenheid hiervan is ook een prachtig boek verschenen onder de titel ‘Kunstenaar met een missie’, geschreven door Susan van den Berg, Erik Betten en Jan Henk Hamoen.

Popma schilderde in zijn schilderscarrière veel landschappen omdat hij constateerde dat het landschap achteruit ging. Hij studeerde aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en Amsterdam. Als veelbelovende leerling ontving hij de Cohen Gosschalkprijs en de Vrouwe Vigeliusprijs. Popma was docent aan Academie Minerva te Groningen.

Ter gelegenheid van deze expositie stelt Galerie Appèlbergen ook werken tentoon van Jan Sierhuis, Jan van Loon, Gerrit Wijngaarden, Rutger Hiemstra en diverse anderen. De galerie zal extra middagen geopend zijn om zoveel mogelijk kunstliefhebbers in de gelegenheid te stellen deze bijzondere expositie te bezoeken. Meer informatie over de openingstijden is te vinden op www.galerieappelbergen.nl.