Theresia Tuinman, de nieuwe bedrijfsleider van restaurant Bij Cosineros in Zuidlaren.
Theresia Tuinman, de nieuwe bedrijfsleider van restaurant Bij Cosineros in Zuidlaren.

Theresia Tuinman nieuwe bedrijfsleider Bij Cosineros

Algemeen

ZUIDLAREN - Ze is geboren en getogen in Zuidlaren en keerde er in augustus met veel plezier terug: Theresia Tuinman. Als bedrijfsleider stuurt ze het team bediening van restaurant Bij Cosineros aan. Eerst met de nodige beperkingen, maar inmiddels met steeds meer vrijheid. ,,We hebben tijdens corona veel voorzichtigheid in acht genomen en dat heeft ons veel krediet opgeleverd.”

Bij Theresia Tuinman was de liefde voor de horeca al vroeg aanwezig. Ze deed nog wel een studie Toerisme bij Noorderpoort in Groningen, maar wist al snel: ,,Mijn hart ligt in het bedienen van mensen.” Als jong broekie belandde ze bij pizzeria Friuli in Westlaren en ze werkte zich van daaruit op. Diverse cafés en restaurants volgden, in Groningen-Stad en ook wel wat verder weg – op Vlieland bijvoorbeeld. ,,Mijn drijfveer: ervoor zorgen dat gasten het gevoel krijgen dat alles klopt. Eten, drinken, de sfeer, de muziek, de bediening: alle puntjes staan op de i en we zetten met elkaar net dat stapje extra. Daar haal ik veel voldoening uit.”

Tuinman kende Bij Cosineros al langer en wist: dit is het bedrijf waar ze wel wilde werken. ,,Veelzijdig, ontspannen, gezellig, met veel leuke acties. Er is altijd iets te doen. Die verwachting is zeker uitgekomen de afgelopen weken. Het is fijn om weer open te zijn zonder veel restricties en mensen genieten daar ook zichtbaar van.”

Naast de bediening stuurt Tuinman ook intern de nodige zaken aan, zoals de bestellingen en de roosters. ,,De samenwerking met Marc Willemse is erg fijn, we communiceren goed en de samenwerking met de collega’s is erg prettig.” Kijkend naar de toekomst zijn er alweer plannen genoeg. ,,Te beginnen met de Zuidlaardermarkt, waar we in het weekend ervoor onze nieuwe kaart presenteren. Nieuwe lunch, nieuwe cocktails, nieuwe dinergerechten. En op de dag van de Zuidlaardermarkt zijn we al vanaf 9.00 uur open. Dus graag tot ziens!”